Scrunch bikinin har kommit, och kommer inte att lämna på ett tag. Denna läckra bikinimodell stormar genom bikinimarknaden och riktar sig särskilt mot yngre kvinnor som vill ha en exklusiv bikini som inte finns att få tag på var som helst. Men vad är egentligen en ”scrunch butt” bikini?

Speciellt designad i USA av storsäljande bikiniföretaget Chynna Dolls för ca 15 år sedan, och flera tillverkare har apat efter trenden.
Bikinin består vanligtvis av en underdel med knytning i sidorna, och ett resårband i rumpan som gett namnet till modellen, samt en trekantsöverdel med knytning i rygg och nacke. Resårbandets funktion är att forma underdelen, vilket ger en fantastisk passform och en modern snygg strandlook.

Det som utmärker modellen är att det är en brasiliansk modell, men inte lika minimal som andra brasilianska modeller man ser på bilder från de sydamerikanska stränderna. Man får även en lite lyxigare känsla av dem då de ofta är mycket vackra mönster, vilket ger bikinin samma känsla som underkläder ofta gör. Det blir nästan som att ha sina fina underkläder på stranden. Man brukar ofta säga att man får vad man betalar för, och det stämmer självklart in här också.

Det kan vara svårt att få tag på en scrunch bikini om man inte vet var man ska leta. Som tidigare nämnt så finns det inga fysiska butiker i Sverige som säljer men idag är det enkelt att shoppa online. Framförallt så är det just amerikanska hemsidor som säljer dem, vilket betyder att man behöver betala höga fraktkostnader och tullavgifter. Dock finns även ett antal svenska webshoppar som också säljer dem och det finns också många som säljer billiga kopior. Man brukar ofta säga att man får vad man betalar för och detta stämmer givetvis in i även detta sammanhanget. Modellen är lite dyrare än en vanlig bikini men kvalitén är garanterat värd prislappen.