Det är inte helt lätt att sköta sina underkläder rätt, och många tar aldrig reda på hur man gör. Spets, silke, siden och andra exklusiva material i den stilen räcker inte att bara slänga in i tvättmaskinen och låta den springa sitt eget race en timma, vilket kan skrämma bort intresserade från att köpa dem. Trots det är det det inte så svårt som det kan låta, så här kommer några tips som är värda att tänka på.

f2111l400 l400b-b

Har du underkläder i spets? Tvätta dem för hand med ett extra milt, flytande handtvättmedel för färgade plagg. Gnugga väldigt försiktigt och låt inte vattnet bli för varmt så det förstör formen på plagget. Sköljmedel ska du undvika helt och hållet, då det ofta innehåller alkohol som skadar elastanet i underkläder. Utan elasticiteten förlorar de sin spänst och hänger slappt på din kropp. Tänk på att som vanligt separera plagg efter färg när du tvättar.

Stayups är också en typ av plagg man vill tvätta för hand, gärna efter varje användning, då hudavlagringar efter ett par användningar kan lossa silikonbandet som håller dem uppe.

En korsett tvättar du varken för hand eller i maskin. Behöver du tvätta den är det kemtvätt du ska vända dig till.

De riktigt lyxiga materialen, som siden och silke, är lite svårare att ta hand om. Maskintvätt ska absolut undvikas helt och hållet, och handtvätt ska göras utan blötläggning. Det finns också speciella tvålar för siden som kan hjälpa till att göra processen lättare.

Om allt har gått som det ska vet du nu lite mer om hur du ska ta hand om din underkläder, och jag hoppas detta kommer till nytta för dig när du fyller din garderob med lite sexigare plagg.