Det är inte många plagg som når upp till samma sensualitet som en kroppsstrumpa, som stigit ordentligt i popularitet de senaste åren. Kroppsstrumpor är ofta i nät och täcker hela kroppen. Oftast används de utan andra underkläder, men trosor kan bäras för lite extra täckning och BH för stöd. Vanligast är kroppsstrumpor i mesh eller liknande nätmaterial.

Det är inte säkert när kroppsstrumpan förs introducerades, men ett av de första exemplen man har hittat är när skådespelerskan Adah Isaacs Menken bar en hudfärgad kroppsstrumpa på scen under en teaterföreställning på 1800-talet. Karaktären hon spelade skulle vara naken, så kroppsstrumpan användes för att ge en illusion av nakenhet utan att faktiskt behöva klä av sig. Till och med det var för provocerande på den tiden, och många av dåtidens viktigaste recensenter .

Historiskt sett så är kroppsstrumpan framför allt ett lätt formande underplagg, men nu för tiden så är det framförallt en form av erotiska underkläder som inte används till vardags. Och om man letar efter kroppsstrumpor på nätet så är det tydligt att så är fallet, med alla invecklade och erotiska designer som kan få nästan vem som helst att börja dregla.